Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει ένα εκατ. λίρες στο βρετανικό Δημόσιο για τα έξοδα της φρουράς του μετά το Megxit

Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει ένα εκατ. λίρες στο βρετανικό Δημόσιο για τα έξοδα της φρουράς του μετά το Megxit

Ο δούκας του Σάσεξ έχασε τη δίκη για την αστυνομική προστασία του, η οποία μάλιστα υποβαθμίστηκε μετά την αναχώρησή του από τη Βρετανία μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ

harry-meghan-arthrou
Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών για την υποβάθμιση της αστυνομικής του προστασίας μετά την αναχώρησή του από τη χώρα, όταν περιόρισε τις σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια και πλέον θα χρειαστεί να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα ύψους σχεδόν 1 εκατ. λιρών.

Ο δικαστής, όπως αναφέρει η Daily Mail, απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα να μειωθεί στο μισό το ποσό που έπρεπε να πληρώσει ο Χάρι. Εν τω μεταξύ απέρριψε και το αίτημα του Χάρι να κινηθεί κατά της απόφασης, λέγοντας ότι η κίνηση ήταν μια «απέλπιδα προσπάθεια» εκ μέρους του.

Ο Χάρι μπορεί να προσφύγει στο Εφετείο αν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Οι δύο αποφάσεις συνιστούν νομικό πλήγμα για τον δούκα, αφού έχασε τη διετή μάχη του με το υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο.

Ο Χάρι είχε προσφύγει στο δικαστήριο κατά του υπουργείου επειδή δεν του παρέχεται πλέον ο ίδιος βαθμός προστασίας μετά την αποχώρηση του ίδιου και της συζύγου του Μέγκαν από τις υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020.

Είχε συγκρίνει τους κινδύνους για τον ίδιο και την οικογένειά του με τους κινδύνους που αντιμετώπισε η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πριν από το θάνατό της το 1997, ενώ την κυνηγούσαν παπαράτσι.

Το ακριβές ποσό που δαπάνησε το υπουργείο Εσωτερικών δεν διευκρινίστηκε, αλλά διάφορα στοιχεία που ήλθαν στο φως δείχνουν ότι η κυβέρνηση είχε δαπανήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 514.128 λίρες. Τα νομικά έξοδα του ίδιου του Χάρι επίσης δεν είναι γνωστά, αλλά θα μπορούσαν να είναι σε παρόμοιο ύψος.

Αφού έχασε, οι δικηγόροι του Χάρι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να πληρώσει μόνο τα μισά νομικά έξοδα του Δημοσίου. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμα τα επιχειρήματα του Χάρι και τον διέταξε να πληρώσει το 90% του νομικού λογαριασμού του Δημοσίου.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να επιμένει ότι η απόσυρση της αστυνομικής προστασίας τον καθιστά ευάλωτο όταν επισκέπτεται τη Βρετανία. Ο ίδιος υποχρεούται να ειδοποιεί 30 ημέρες νωρίτερα, ώστε κάθε επίσκεψη να αξιολογείται επί της ουσίας. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι δεν είναι πρόθυμος να επιστρέψει με τη Μέγκαν ή τα παιδιά τους χωρίς το επίπεδο ασφάλειας που αισθάνεται ότι χρειάζεται.




Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου - Έξι τραυματίες

Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης